“Coca-Cola”nın yeni öldürücü məhsulu: - Oynaq xərçəngi yaradan kimyəvi maddələrdən ibarətdir
Sərinləşdirici içkilər bazarının lideri sayılan “Coca-Cola”nın müxtəlif tərkibli məhsulları insan həyatı üçün real təhlükə mənbəyidir.
regionxeberlericom.az Yenicag.az-a istinadən xəbər verir ki, yeni satışa çıxarılan “Coca Coca+Coffee”nin tərkibi müxtəlif cəlbedici ifadələrlə pərdələnsə də, əslində, həmin maddələr insan orqanizmini məhv edən kimyəvi qatqıya malikdir.
Məsələn, “Coca-Cola” içkilərinin hazırlanmasında istifadə edilən “karamel” maddəsi gerçəkdə ammonium sulfiddir.
Bu maddə insan orqanizminə ümumilikdə öldürücü təsir göstərməklə yanaşı, oynaq xərçəngi xəstəliyinin birbaşa mənbəyidir.
Eyni zamanda, “Coca-Cola”nın şəkərsiz içkilərinin hazırlanmasında fosfor turşusu, kalium sorbat, natrium benzoat kimi kimyəvi maddələrdən istifadə olunur.
“Coca Coca+Coffee”nin hazırlanmasına istifadə olunan dadlandırıcılar – aspartam və kalium asesulfam, karbondioksid, silikon, fosfor turşusu, o cümlədən, süni ətirlərin insan orqanizminə zərəri də geniş müzakirə edilməkdədir.
Buna baxmayaraq, şirkət yeni məhsullarının satışını stimullaşdırmaq məqsədilə qablaşdırma zamanı “sərinlədən, canlandıran dad” kimi ifadələrdən yararlanır. Sağlamlıqlarının fərqinə varmayan insanlar isə bu içkiləri həvəslə alıb-içirlər.
Amma nə içdiklərini bilsələr…
Paylaş:
Müəllif : Yazar
Tarix:28-09-2019, 10:46
Sikayət
loading...
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Sərinləşdirici içkilər bazarının lideri sayılan “Coca-Cola”nın müxtəlif tərkibli məhsulları insan həyatı üçün real təhlükə mənbəyidir.
regionxeberlericom.az Yenicag.az-a istinadən xəbər verir ki, yeni satışa çıxarılan “Coca Coca+Coffee”nin tərkibi müxtəlif cəlbedici ifadələrlə pərdələnsə də, əslində, həmin maddələr insan orqanizmini məhv edən kimyəvi qatqıya malikdir.
Məsələn, “Coca-Cola” içkilərinin hazırlanmasında istifadə edilən “karamel” maddəsi gerçəkdə ammonium sulfiddir.
Bu maddə insan orqanizminə ümumilikdə öldürücü təsir göstərməklə yanaşı, oynaq xərçəngi xəstəliyinin birbaşa mənbəyidir.
Eyni zamanda, “Coca-Cola”nın şəkərsiz içkilərinin hazırlanmasında fosfor turşusu, kalium sorbat, natrium benzoat kimi kimyəvi maddələrdən istifadə olunur.
“Coca Coca+Coffee”nin hazırlanmasına istifadə olunan dadlandırıcılar – aspartam və kalium asesulfam, karbondioksid, silikon, fosfor turşusu, o cümlədən, süni ətirlərin insan orqanizminə zərəri də geniş müzakirə edilməkdədir.
Buna baxmayaraq, şirkət yeni məhsullarının satışını stimullaşdırmaq məqsədilə qablaşdırma zamanı “sərinlədən, canlandıran dad” kimi ifadələrdən yararlanır. Sağlamlıqlarının fərqinə varmayan insanlar isə bu içkiləri həvəslə alıb-içirlər.
Amma nə içdiklərini bilsələr…
Paylaş:
Müəllif :
Yazar
Tarix:28-09-2019, 10:46
Sikayət
Загрузка...
Oxşar Xəbərlər
Xəbər lenti
Bu gün, 14:26
Varlı ölkənin kasıb əhalisinin naziri - xəstə inək və qara qəpik verən Sahil Babayev “çarpaz atəş altında”
Bu gün, 10:11